Trädgårdstips – Att göra i januari – Tylömarks Trädgård

Trots att det är mitt i vintern kan du redan nu så de frön som du vill ska bli dina sommarblommor och säsongens första primörer. Nedan får du några fler trädgårdstips för månaden januari från oss på Tylömarks Trädgård.

 

Blomfrön och även frön till en del grönsaker som till exempel sallad, savoj- och  blomkål kan planteras nu i januari. Tänk på att det krävs att du har lite utrymme på fönsterbrädor eller små drivhus alternativt växthus för att lyckas med din kultivering.

Trädgårdstips – Att göra i januari

  • Så frön till sommarblommor och grönsaker
  • Se över dina julblommor. Amaryllis går att spara om du gör på rätt sätt. Klipp bort gamla blomstänglar, behåll bladen och plantera om löken i en större kruka med mer jord. Vattna och göd den regelbundet.Från maj–juni kan krukan placeras i halvskugga utomhus (ta in den vid risk för nattfrost).

    I september bör du börja att minska ner på vattentillförseln under ett par veckor för att till sist helt upphöra med vattning. Placera löken svalt och torrt i 2–3 månader.

    Sedan är det dags att plantera om löken i ny frisk jord, börja vattna och placera växten på fönsterbrädan.

  • Även hyacintlökar kan sparas och planteras ut i trädgården till våren. Placera lökarna svalt, frostfritt, torrt och mörkt i väntan på våren.Så fort tjälen är borta så kan du plantera ut dem i rabatten. Hyacinterna kommer inte att blomma samma år utan först året därpå.

 

Lycka till i vinterträdgården!
Önskar Teamet på Tylömarks Trädgård

 

Vi på Tylömarks Trädgård skapar och förbättrar utemiljöer för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

Kontakta oss vid frågor och funderingar. Du hittar våra medarbetares kontaktuppgifter, här! Om du inte vet vem du ska kontakta direkt, varmt välkommen att höra av dig till oss via:

Tylömarks Trädgård AB
Tel  08-25 81 40
E-post  info[@)]tylomarks.se