Tidig höst i Tylömarks Trädgård

Trädgårdstips – Att göra i oktober – Tylömarks Trädgård

Nu är hösten här på allvar. Vissa perenner som silverax och höstastrar blommar fortfarande men bladen på träd och buskar har nu börjat skifta färg.

För dig som vill fortsätta njuta och arbeta i höstträdgården kommer här månadens ”trädgårdstips – att göra i oktober” från oss på Tylömarks Trädgård. Ha en riktigt härlig höst!

Trädgårdstips – Att göra i oktober

  • Ta upp lökväxter som dahlior och gladiolus innan det blir allt för kyligt. Skär bort stjälkarna när knölarna är torra och förvara dem sedan torrt och svalt så har du möjlighet att plantera ut dem till våren igen.
  • Plocka vinteräpplen när de lossar lätt från trädet. De äpplen som är helt oskadade kan lagras svalt och mörkt. Vira in dem i tidningspapper och lägg dem i pappkartonger.
  • Städa bort växtdelar och kratta bort gamla rötter ur växthuset. Den jord du tar bort från växthuset, för att kunna fylla på ny till våren, går bra att använda för att kupa rosorna.
  • Gräsmattan behöver en sista klippning. Fyra cm är en lagom stråhöjd för bra övervintring. Läs mer om gräsklippning här! 
  • Hösten är en bra tid att plantera nya träd, buskar och rosor. Då är de på plats när våren kommer och får en bra start. Du kan även passa på att flytta buskar under den här perioden.
  • Rensa ogräs. Många ogräs fortsätter att växa under hösten och även under milda vintrar. Om du rensar rabatter och buskage ordentligt nu blir det mindre ogräs att ta hand om till våren.

 

Lycka till med trädgården!
/ Teamet på Tylömarks Trädgård

 

 

Vi på Tylömarks Trädgård skapar och förbättrar utemiljöer för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag

Kontakta oss vid frågor och funderingar. Du hittar våra medarbetares kontaktuppgifter, här! Om du inte vet vem du ska tala med, varmt välkommen att höra av dig via:

Tylömarks Trädgård AB
Tel  08-25 81 40
E-post  info[@)]tylomarks.se