Trädgårdstips – Att göra i december – Tylömarks Trädgård

December är här och därför är det dags att ta tag i julstöket. Det gäller faktiskt även din trädgård. Så sätt igång och skapa dina egna julgrupper och kransar, tänd adventsgranar, enar och dekorera dina adventsljusstakar.

Det är även vackert att placera ut lyktor och eldkorgar i trädgården som du har möjlighet att njuta av. Här får du Tylömarks juliga och mysiga trädgårdstips – att göra i december.  

 

Juliga trädgårdstips – Att göra i december

  • Välj krukor, korgar och lådor för dina vinterhärdiga växter
  • Skapa ett vackert julbord och vackert vinterstilleben på din terrass. Gör dem gärna långt innan jul för att ha möjlighet att njuta av dem länge. Bra tillbehör är oasis, ståltråd, band, snören och glitter. Du hittar många vackra material både ute i naturen, hemmet och trädgården
  • Gå ut i naturen och samla mossor, lummerväxter, järnek, juläpplen, murgröna, tall, gran, en, blåbärs- och lingonris, röda bär, blommor, lökar, barrträd, kottar och nypon. Är det inte tillräckligt kallt ännu och inte finns snö ute så kan du använda dig av konstgjord snö att göra snöbollar av
  • Sätt gärna ut kärve, frön eller talgbollar till småfåglarna. Men tänk på att du måste fortsätta att mata dem om du väl börjar
  • Trampa till snö runt fruktträd så inte sorkar kan gnaga runt stammen
  • Skydda träd och buskar mot harar och rådjur
  • Täck rosor och andra känsliga växter med granris
  • Beställ frökataloger och planera dina framtida inköp

God jul och Gott nytt år önskar vi medarbetare på Tylömarks Trädgård!