April – Trädgårdstips

Nu börjar våren komma på allvar. Här får du trädgårdstips för april månad. Med hur du bäst förbereder dina växter ute och inne just nu.

Trädgårdstips – Att göra i april

  • April är en bra månad för att beskära rosor.
  • Kratta löv och städa bort spåren efter vintern.
  • Passa på att dela på perenner som har blivit för stora. Eller flytta dina perenner om du vill ha en ny rabatt. När snön försvinner går det också bra att klippa ner perennerna så att det kan komma nya till sommaren.
  • Se till att luckra rabattjorden som blivit packad av snön. Det underlättar så att vattnet lättare tränger ner i jorden vid vattning och organiskt material som ligger i rabatterna kommer snabbare ner i jorden.
  • Vårblommor som tål lite kyla kan planteras nu, till exempel penséer eller tidiga narcisser som färdigdrivna påskliljor.